Wat kun je met een etf

Wat kun je met een etf en wat is het nou eigenlijk? Dit zijn veel gestelde vragen over het internet. Wil jij de juiste informatie over etf? Dan kun je de tekst verder lezen. Hier kun je namelijk veel informatie vinden over etf!

Wat is een etf?

Wat zijn etf's nou eigenlijk? Een etf is een afkorting voor exchange traded fund. Dit wordt ook wel indextracker genoemd. Het is een passief beheerd beleggingsfonds wat op de beurs verhandeld wordt. Het inversteringsdoel van etf is nauwkeurig volgen van de beursindex. Bij een etf spreken we over een fysiek replicatie. Een etf die fysieke replicatie gebruikt, koopt alle aandelen of obligaties op. Een synthetische replicatie sluit overeenkomsten af met meerdere partijen. Dit moet omdat de swap aanbieder verantwoordelijk is voor het rendement. 

Voordelen van etf’s

Aan etf’s zitten een aantal voordelen. Zo heb je lagere beheerskosten. Mensen proberen hier niet slimmer te zijn dan de markt omdat dat niet nodig is. Daarom heb je ook geen dure analisten nodig. Met een etf blijft er ook minder speculeren over waardoor het een heel stuk gemakkelijker wordt voor beginners om het ook daadwerkelijk uit te proberen aangezien een computer bijna alles voor u doet. Nog een voordeel is de extreme flexibiliteit die je hebt bij het handelen in een etf. Ook is er een grote markt blootstelling wat alles heel transparant maakt. Ook zijn er natuurlijk nog de extreem lage onderhoudskosten. Hierdoor is het veel voordeliger om te beginnen met handelen in aandelen. Hierdoor komen steeds meer mensen het uitproberen.

Verschil met het indexfonds

Het grote verschil tussen een etf en het indexfonds is dat een etf bijna altijd wordt verhandeld en het indexfonds maar een keer per dag. Daarnaast is er een extreem groot belastingverschil. Maar het grootste en belangrijkste verschil is dat een indexfonds meestal niet uit een index aandelen bestaat maar uit meerdere. Waardoor etf een veiligere en voorspelbaardere opties vergeleken met het indexfonds.

Opties

Een etf is gebaseerd op een index. Meestal worden etf’s verkocht en verhandeld door grote bedrijven met als dekking future. Op een etf kunnen echter weer andere financiële projecten gelanceerd worden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *