Wat je moet weten over de transport damesfiets

Transportfietsen voor dames zijn vooral in het leven geroepen om de fietservaring te vergemakkelijken. Het grootste voordeel ten opzichte van een normale damesfiets is de voordrager. De voordrager zorgt voor een veilige en makkelijke manier om je boodschappen en andere bagage mee te vervoeren. Je ziet zelfs studenten en scholieren bijvoorbeeld een kratje bier op de voordrager zetten. Het wordt wel duidelijk dat een transportfiets gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden. Overigens is de transport damesfiets geschikt voor dames langer dan 155cm en valt daarom onder de volwassen fietsen. Toch is deze fiets erg populair onder jongeren en studenten. Het maakt van deze fiets een van de populairste fietsen binnen de fietswereld.

Welke modellen transportfiets dames zijn er?

In grote mate zijn alle modellen transportfiets dames die er te verkrijgen zijn hetzelfde. Toch vind je hier en daar wat verschillen. Welke model past het best bij jou? Dat ligt helemaal aan de manier hoe je de fiets gaat gebruiken. Het is een feit dat de fiets veel stevigheid biedt en uitermate geschikt is voor het vervoeren van bagage. Als je deze fiets vooral gebruikt voor kortere ritjes dan is een transportfiets zonder versnellingen aan te raden. Die versnellingen heb je niet nodig en tevens doordat deze fiets minder onderdelen heeft, ben je ook nog eens een stuk goedkoper uit. Ander pluspuntje is dat je met een transportfiets zonder versnellingen een stuk minder onderhoud hebt dan een fiets met versnellingen.

Transport damesfiets met versnellingen

Als je fietsen leuk vindt, en je fiets vooral langere afstanden, dan biedt een dames transportfiets met versnellingen uitkomst. Vooral als je vanuit stilstand weer moet gaan trappen is een versnelling ideaal en handig. Eenmaal handig geworden in het juist schakelen van de versnellingen merk je hoe fijn het is een juiste trap zwaarte en snelheid te hebben.

Het onderhoud van een transport damesfiets

Zoals bij elke fiets is het ook nodig om een transport damesfiets goed te onderhouden. Te beginnen bij het frame. Want een stalen frame kan erg gevoelig zijn voor roest. Dat is zeker het geval als de fiets lange tijd buiten staat. Tip is om dan ook het frame in te spuiten met blanke lak om roest tegen te gaan. Dit is een ondoorzichtige laklaag die dus bescherming biedt tegen roest. Controleer bij je fiets ook altijd goed of de handremmen goed werken en laat ze eventueel afstemmen. Daarnaast krijg je met een juiste bandenspanning genoeg fietscomfort tijdens je ritjes. Let wel op dat je de banden niet te hard oppompt, want dat zorgt voor minder grip op het wegdek en kan zodoende voor slipgevaar zorgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *