Veilig aan de slag met een signalisatiebord

signalisatiebord

Een signalisatiebord zorgt ervoor dat je veilig aan de slag kan gaan. Het komt goed van pas bij werkzaamheden in de bouw of het verkeer. Maar er zijn verschillende soorten signalisatieborden, waardoor het ook in andere situaties kan gebruikt worden. Wat zijn de mogelijkheden en waar moet je op letten bij de aankoop?

Diverse soorten veiligheidsborden

Signalisatieborden zorgen voor de veiligheid op de werkplaats. Dat kan bijvoorbeeld een gebodsbord zijn dat je verplicht om gehoorbescherming te dragen, een waarschuwingsbord voor gevaarlijke stoffen of een verbodsbord voor roken. Ook kunnen de borden gebruikt worden om aan te geven dat er langs wegen, bouwprojecten en werkplaatsen gewerkt wordt.

signalisatiebord

Waar moet je rekening mee houden bij de aankoop?

Welk signalisatieborden voor jou van pas komen, hangt uiteraard vooral van het doel af. Maar eens je weet wat je nodig hebt, dien je er ook op te letten dat je kiest voor een veiligheidsbord uit kwalitatief materiaal. Dat is natuurlijk minder belangrijk als je het slechts voor een korte periode gebruikt. Ook is het niet altijd gelijk welke afmeting je kiest. In sommige situaties moet het bord volgens de wetgeving namelijk een verplichte minimumgrootte hebben. Het is een goed idee om dit eerst na te vragen voordat je een veiligheidsbord koopt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *