Online te koop: heerlijke boerenkaas

Social media en webshops zijn niet meer weg te denken uit ons leven. We hebben deze media al jaren geleden helemaal in ons hart gesloten. En zeker met de Coronacrisis bleek dat we echt niet zonder deze media konden. Via social media onderhielden we tijdens de lockdown toch onze contacten en via webshops deden we toch onze inkopen. Internetmedia hebben ons door deze periode gesleept. Voor mij als echte outdoor vrouw was het ook af en toe niet makkelijk. Natuurlijk ging ik nog wel lekker naar buiten, al wandelend en fietsend, maar mijn vaste adresjes kon ik niet meer bezoeken. En met vaste adresjes bedoel ik landwinkels, theetuintjes en andere leuke plekken waar het massatoerisme nog niet heeft toegeslagen. Kaas kopen doe ik bijvoorbeeld niet in de supermarkt, maar bij een boer in de omgeving. Ook groenten en fruit haal ik bij landwinkels vandaan. Vaak komt het dan uit eigen boomgaard. Maar dat vergde natuurlijk wel wat fietstochtjes. In de winter wordt dat minder en tijdens de lockdown ook. Vele bedrijfjes sloten even tijdelijk hun deuren. Maar gelukkig kwam ik toch aan mijn boerenkaas.

Boerenkaas kopen online

Want met al die fantastische online media kwam ik er al snel achter dat er ook webwinkels zijn die zich specialiseren in echte boerenkaas. Boerenkaas kopen kan ook gewoon online. Dat was voor mij een prima oplossing. En de keuze die je dan hebt, is enorm. Pikante kaas, truffelkaas, extra belegen, jong belegen, het is allemaal beschikbaar. Ik zweer bij boerenkaas want ik proef echt duidelijk het verschil met fabriekskaas. De bereiding is ook gewoon anders. In Nederland zijn er zo’n 340 boerderijen die echte boerenkaas maken. Boerenkaas wordt handgemaakt en rijpt op zijn eigen tempo. Er wordt verse melk gebruikt, die geen hitte behandeling krijgt. Hierdoor krijgt de kaas zijn unieke en krachtige smaak. Bij fabriekskaas wordt de melk wel verhit om bacteriën te doden. Dit is het zogenaamde pasteuriseren.

Ga voor smaak

Een ander verschil tussen boerenkaas en fabriekskaas is het vetgehalte. Dit varieert erg bij boerenkaas terwijl fabriekskaas een vast percentage vet heeft. Die variatie in ver van boerenkaas heeft te maken met de koe, het gras dat hij eet en het jaargetijde. Dat maakt dat er veel speling is in smaken. Ga dus voor de echte smaak van kaas en koop boerenkaas. Dat kan nu dus ook online. Het wordt pas gesneden als jij het bestelt en dan heb je het de volgende dag in huis. Net op tijd voor je lunch, dus kaas kopen doe je nu!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *