Hoe maak je wasbare luiers goed schoon?

proefpakket luiers

Om je baby dagelijks te verschonen , heb je misschien gekozen voor een proefpakket luiers. Om ze zo lang mogelijk in goede staat, schoon, vlekvrij en geurloos te houden, kun je ze beter zorgvuldig wassen en drogen.

Voordat je katoenen luiers gebruikt moet ze eerst even in koud water laten weken, zo werken de absorberende delen het beste. Het is inderdaad nodig om de vezels van de stof op te zwellen zodat de luiers urine en ontlasting beter vasthouden. Daarna worden ze één keer gewassen met een geschikt wasmiddel. Met een proefpakket luiers, kan je dus al voor de bevalling starten.

proefpakket luiers

Gaan ze in de wasmachine?

Luiers worden gemiddeld om de twee of drie dagen gewassen. Neem 18 tot 20 wasbare luiers per keer, niet meer. Terwijl ze wachten om ze te wassen, kunnen ze worden bewaard in een emmer of plastic zak. Natuurlijk zullen we ervoor zorgen dat we onze luier van ontlasting in het toilet ontdoen en een straal koud water laten lopen, ze een beetje wrijven met of zonder zeep, om het overtollige te verwijderen.

In de wasmachine, de meest praktische manier, geven we de voorkeur aan lange programma’s boven korte programma’s om de luiers perfect schoon te maken op 40° of 60°, als ze erg vuil zijn. Als de vlekken aanhouden, gebruik dan geen bleekmiddel, azijn of ontsmettingsmiddelen, deze kunnen de katoenen luiers ernstig beschadigen!

Wasverzachter is geen goed idee, net als te veel wasmiddel!

Wasbare luiers goed drogen

De luiers worden om de 2 of 3 dagen gewassen en de droogkast is enkel een goed idee al je in tijdsnood zit. Let op, niet alle wasbare luiers kunnen in de droogtrommel en leg ze ook niet op de verwarming. De beste manier om wasbare luiers te drogen, is door ze in de lucht te hangen. Vergeet hierbij niet om het klittenband terug te vouwen om ze in goede staat te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *