Ga je een kattenbak kopen? Zo kies je de juiste bak voor jouw kat!

Bij het kopen van de juiste spullen ter verzorging van je kat, denk je vaak aan het uitkiezen van het juiste eten en verzorgingsmiddelen voor de vacht van je kat. Het kopen van de juiste kattenbak voor de kat wordt echter vaak vergeten. Dit is jammer, want wanneer je op de juiste manier omgaat met de aanschaf en het plaatsen van een kattenbak voor jouw kat, maak je jouw kat hier ontzettend blij mee! Wil jij weten hoe dit zit? Lees dan zeker verder, want in dit artikel lees je alles over het belang van de juiste kattenbak én hoe je de goede kattenbak voor jouw kat kunt vinden. 

 

Het belang van de kattenbak

Katten zijn erg schone dieren. Katten die buiten leven, begraven en verbergen hun ontlasting dan ook netjes en zoeken steeds weer een nieuwe plek uit om dit te doen. Voor katten die als huisdier gehouden worden, is het erg belangrijk dat ze binnenshuis een geschikte plek hebben om hun behoefte te doen. Een kat heeft dan ook altijd een (schone) kattenbak nodig. Idealiter heb je, wanneer je één kat hebt, voor deze kat twee kattenbakken beschikbaar. Heb je thuis twee katten? Zorg dan dat er drie kattenbakken zijn. Zo kan een van de katten er altijd voor kiezen om naar een andere kattenbak te gaan. 

 

Hoe kies je de juiste kattenbak? 

Bij het aanschaffen van een kattenbak zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten waar je écht op moet letten, voordat je tot de aankoop overgaat. 

 

  1. Het formaat

Allereerst is het van groot belang dat de kattenbak groot genoeg is voor je kat. Hierbij geldt: hoe groter hoe beter. Je kat moet namelijk gemakkelijk in de kattenbak kunnen bewegen en door de bak heen kunnen lopen zonder in zijn eigen ontlasting te stappen. 

 

  1. Open of dicht

Zelf vind je het wellicht prettig om een deksel op de kattenbak te hebben en zo weinig last te hebben van de geuren die er vanaf komen. Een kat beter kan ruiken dan jij en geuren blijven hangen. Zo zal de kattenbak snel een onprettige locatie voor jouw kat worden. Daarom doe je er goed aan om te kiezen voor een open kattenbak met een extra geurfilter.

 

  1. De vulling

Zorg ervoor dat je de kattenbak vult met geurloze vulling. Kies daarbij voor een klontvormende vulling, dan doe je jezelf ook een plezier. Door klontvormende vulling kan de urine van je kat namelijk niet bodem van de kattenbak raken. Zo houd je de bak gemakkelijk schoon. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *