Een auto huren regel je heel gemakkelijk via de Greenwheels-app

Een auto huren kan heel gemakkelijk zijn. Je hoeft heus niet ergens op een afgelegen industrie- of bedrijventterein een auto op te halen. Sterker nog, de kans is vrij groot dat er een auto van Greenwheels bij jou in de buurt staat. Een auto huren is dan wel extra gemakkelijk: je heb alleen de Greenwheels-app en een geldig rijbewijs nodig. Je meldt je aan in de app, je reserveert de auto, je stapt in en je rijdt weg. Zo gemakkelijk kan een auto huren zijn! Waarom je een auto moet reserveren die gewoon in de straat staat? Omdat het hier gaat om een deelauto, bijvoorbeeld deelauto Amsterdam. Door te reserveren weten ook je buren of je mede-autodelers precies wanneer de auto wel beschikbaar is.

Een auto huren kan incidenteel maar ook regelmatig

Heb je eigenlijk nooit een auto nodig omdat je alles doet met het openbaar vervoer, de fiets en de benenwagen? Dan is het ideaal dat er, wanneer je toch een auto huren wilt, een auto in de buurt staat. Heb je de auto regelmatig nodig? Sluit dan een voordelig abonnement af bij Greenwheels, dit scheelt enorm in de toch al lage kosten. Je bent met een deelauto van Greenwheels zo vrij als een vogeltje. Je moet er alleen voor zorgen dat je de auto weer op tijd terugzet. Dan kan de volgende deelauto-gebruiker er zo instappen.

Hoe werkt het instappen en wegrijden?

Je hoeft, wanneer je een auto huren gaat van Greenwheels, niet op zoek naar de sleutel. Je opent de auto, op het door jou gereserveerde tijdstip, gemakkelijk met de app. Je stapt in en pakt de boardcomputer uit het dashboardkastje. In deze boardcomputer vind je de sleutel waarmee je de auto kunt starten. Ben je weer terug op de originele parkeerplaats? Dan doe je de sleutel weer in de boardcomputer en de boardcomputer weer in het dashboardkastje. Met je app sluit je de auto weer af. Zo gemakkelijk is het.

Hoe zit het met tanken?

Ook de brandstof is inbegrepen bij de huurprijs. Maar een auto tankt zichzelf natuurlijk niet. Daarom ben jij aan de beurt om te tanken wanneer de tankmeter op een kwart vol of minder staat. In de boardcomputer, waar je ook de autosleutel hebt gevonden, vind je ook de tankpas. Je kunt, na het invullen van de pincode in de app en de boardcomputer tanken waar je maar wilt. Dat is wel zo handig én fijn voor de volgende bestuurder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *