Alles wat je moet weten over diesel heftrucks, de voor- en nadelen

Heftrucks zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit industriële en logistieke bedrijven. Ze zorgen voor het verplaatsen van zaken zoals zware goederen en pallets. Het brengt een hoop verlichting binnen de werkomgeving en het werk kan efficiënter en sneller doorgaan. Je hebt verschillende heftrucks op de markt, waarvan de diesel heftruck er een van is. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over dit soort heftruck.

Hoe gaat een heftruck in z'n werk?

Maar allereerst wordt er hier gekeken naar hoe een heftruck nu precies werkt. En dat is in principe vrij eenvoudig. Als je een juiste opleiding hebt gevolgd hoeft het allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Wat nodig is, is een stukje kennis en aandacht om de bediening soepel te laten verlopen. Hoe hef je een mast bij de heftruck? Dat doe je als chauffeur de bedieningshendel naar voren te duwen. Zo wordt er vloeistof in de hydraulische cilinders geperst. Dat vloeistof komt binnen door een speciaal ventiel, waardoor er druk wordt opgebouwd. Hoe meer vloeistof, hoe meer druk. Zodra het vloeistof de cilinder vult gaat de mast omhoog. Als de mast naar beneden moet dan trek je de bedieningshendel terug en wordt het vloeistof in de cilinder minder.

Wat zijn de voordelen van een diesel heftruck?

Een diesel heftruck behoort tot de krachtigste voertuigen van de transportsector en worden daardoor voor allerlei toepassingen gebruikt. Ze zijn weersbestendig, dus je kan ze gewoon buiten gebruiken met regenachtig weer en deze heftrucks kunnen tegen een stootje. De brandstof is makkelijk te verkrijgen, maar belangrijker: gemakkelijker in gebruik. Daarnaast presteren diesel heftrucks beter dan elektrische en LPG heftrucks. Een ander groot voordeel is dat je deze heftruck niet hoeft op te laden. Dus dat betekent dat je deze machine continu kan blijven gebruiken. En zoals aangegeven is dat heftruck een krachtpatser. Het heeft een betere acceleratie, hogere hef snelheden en rijdt beter op hellingen.

Waar moet je op letten bij een diesel heftruck?

Naast al die voordelen zijn er ook een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is deze heftruck niet helemaal stil en kan aardig wat geluid maken. Mogelijk is dat wat hinderlijk voor de werknemers. Omdat diesel heftrucks op diesel rijden stoten ze aardig wat uitlaatgassen en andere schadelijke stoffen uit. Heel milieuvriendelijk is dit allemaal niet en als je een diesel heftruck in bezit hebt moet je je goed een aantal Europese emissie eisen houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *