Alles over Mason Garments

Mason Garments dames is een high-end schoenenlabel opgericht in 2012 door ontwerper Rendi Aditia. Door het opgroeien in de jaren 90 en het zien van zijn moeder en oudere broer die high-end kleding dragen, is dat de eerste keer dat Rendi in aanraking kwam met luxe merken.

Rendi had als jong kind een onbeschrijfelijk gevoel bij het dragen van luxeartikelen en droomde ervan een schoenenmerk op te bouwen dat zijn eigen stijl en persoonlijke interesse weerspiegelt. Nadat hij zijn ideeën in ontwerpen had gegoten en de juiste partners voor zijn merk had gevonden, begon Rendi met Mason Garments.

De naam "Mason" is een verwijzing naar de maçonnieke ideologie, wat betekent dat je in een kring staat met productieve individuen, die misschien niet op hetzelfde gebied actief zijn, maar allemaal streven naar succes. Het huidige Mason Garments-team bestaat uit leden die verschillende achtergronden hebben maar dezelfde visie delen en samen een creatief collectief vormen.

Inspireer

De ambities leidden ons naar Italië, de oorsprong van het beste schoeisel op de markt. Italië staat bekend om zijn fijne tradities van vakmanschap en is door de eeuwen heen de bron geweest van talloze unieke meesterwerken. We zijn trots om te zeggen dat onze producten in Italië worden gemaakt en voelen ons bevoorrecht om nauw samen te werken met de meest bekwame schoenmakers ter wereld.

Met een ontwerpstudio in Amsterdam en een fabrikant in Italië, zijn we vastbesloten om de best mogelijke schoenen te leveren en ons een weg te banen in de luxe-industrie.

Vakmanschap

Mason Garments-schoenen zijn gemaakt van alleen de beste Italiaanse materialen. Het leer dat gebruikt wordt is volnerf kalfsleer dat met de hand is geplukt bij de beste leerlooierijen die Italië te bieden heeft. Het bovenwerk is gebaseerd op een cupzooleenheid van onze Italiaanse zolenfabrikant.

In het constructieproces worden de binnenzool en voering direct in het bovenwerk genaaid om een geheel te vormen. Deze nieuwe en verbeterde techniek van het maken van schoenen wordt "Sacchetto" genoemd. De binnenschoen van een Sacchetto is als een mocassin gemaakt van voeringleer. Het bedekt de voet als een handschoen en het is in het leren bovenwerk verwerkt om een lichtgewicht en flexibel kunstwerk te creëren. Mason Garments-schoenen zijn comfortabel, van hoge kwaliteit en elegant. Zo weet je zeker dat je een goede keuze zult maken op dit gebied en dat is erg prettig.

 

 

 

 

 

 

 

Waarom Mason Garments?

Mason Garments heeft twee lijnen: Mason Garments mannen, Mason Garments dames en zelfs een lijn voor kinderen. Er is dus voor iedereen wat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *